неделя, май 31, 2015

Разпределение на ролите

Автор: Виктор Шендерович

Превод от руски: Павел Николов


“На танковете не им трябват визи“ – отговори вицепремиерът Рогозин по въпроса за санкциите, с което страшно повиши самоуважението на милиони руснаци, тези, които се захранват от телевизора.

А само как уплаши със своето заявление Обама, Евросъюза и останалите врагове на Русия – това и в приказка не можеш да го опишеш… Все още се тресат.

От смях.

И не може да се каже, че Рогозин не знае какво е съотношението на нашите мародерски въоръжени сили със силите на блока НАТО и какви ще са перспективите, които ни очакват при непосредствен сблъсък. Знае прекрасно. Той е демагог, а не идиот.

Но неговото вечерно словоизлияние е адресирано именно за идиоти, което осигурява текущата хармония. Западът продължава да сочи на Русия мястото ѝ до кофата за боклук. Рогозин си повдига рейтинга, населението се гордее.

И на всички им е добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.