събота, юни 28, 2014

Крилете на Икар

Ентусиазмът е хубаво нещо.

Но прекаленият ентусиазъм, като всяко прекалено нещо, може да изкриви в крайна сметка срещу нас една не много красива гримаса.

Заветната дата сега е 5 октомври.

Ура! – викнаха ентусиастите. – Най-сетне!

Все едно найсетнето не се е отлагало никога досега.

Както може да се отложи и в случая.

Защото кой определи датата 5 октомври?

Станишев, Местан и Бойко.

Които никога, ама никога досега не са ни лъгали за нищо, така ли?

Вярвайте им, ако искате, аз не им вярвам.

И тримата са патологични лъжци.

За да има предсрочни избори на посочената дата, в началото на август трябва да се случат две неща: първо, правителството да подаде оставка и второ, парламентарните групи да се откажат от проучвателен мандат.

Да сте чули Ореха да е заявил, че ще подава оставка?

Защото аз не съм.

А проучвателният мандат е още по-тъмна Индия.

Я си представете, че БСП и ДПС предложат на ГЕРБ коалиционно правителство с премиер Бойко Борисов в рамките на този парламент!

Пред реалната перспектива в следващото народно събрание ГЕРБ да се окаже отново първа политическа сила, но все пак с (доста?) по-малко гласове от гласовете на БСП, ДПС, „България без цензура“ и евентуално АБВ, които неминуемо ще играят от едната страна на мрежата, как ли ще реагира на предложението Бойко Борисов?

Аз почти сто процента съм сигурен как.

Така че не горя от ентусиазъм по отношение на датата 5 октомври.

А това, че я били посочили, не означава нищо, те ще измислят как да се извъртят - и Ореха, ако не подаде оставката на правителството, и парламентарните групи, ако завъртят рулетката за ново правителство: във всеки случай ще ни говорят за спасението на България и колко са загрижени за нашето добруване.

Попара, която вече не един път сме сърбали.

Така че – добре е човек да лети с крилете на ентусиазма, но крилете на прекаления ентусиазъм са криле на Икар: от восък.

А как е свършила историята с Икар, знаем…

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.