понеделник, август 19, 2013

Наплив на смешници

Покрай протестите се нагледах и наслушах на доста смехории, идващи от редиците на контрите, които в безсилието си да противодействат на протестната вълна, губят равновесие и прекрачват онази тънка граница, която дели сериозното от смешното.

Помните ли ФБ групата „КОНТРАПРОТЕСТ – шанс за Орешарски, шанс за България“?

Там тръгнаха с една много голяма кошница за едни много големи червени гъби, групата набра доста хора, които с плам и ентусиазъм на комсомолска секретарка от времето на зрелия социализъм обещаваха чудеса от действия, въздействия и противодействия, пред които #ДАНСwithMe трябваше да се спаружи и да спадне като пукната автомобилна гума, но когато пред пилоните на НДК започнаха да се събират по 50-100 души, повечето от които нощем спят отделно от зъбите си, групата от отворена стана затворена, потъна в пълна конспирация и неефективност, а жалко, защото я следях и се веселях на написаното там.

Но няма празно пространство в природата.

Гледам сега, че отново се е появила една смешна ФБ група, именуваща се „СОФИЯ БЕЗ БЛОКАДИ“ (разбирай „без протести“, целта на групата е същата като на контрите – спиране на #ДАНСwithMe).

Че групата е смешна и организирана по принципа „кипи безсмислен труд“, може да се убедите само като прочетете преамбюла от десет точки (нещо като десет Божи заповеди на безблокадниците) и коментарите към тях; аз лично много им се радвах, такова празнословие и такава мисловна немощ у противниците на #ДАНСwithMe няма как да не радват, така че ще отварям групата всяка сутрин, ще чета новонаписаното в нея, което ще ми гарантира сигурно започване на новия ден с усмивка на уста.

А в същото време, докато разни контрапротистиращи, безблокадници и прочее контри и ретрогради се занимават с реализиране на утопични проекти, основаващи се единствено на чесане на езиците, протестиращите организираха благотворителната ФБ група „Акция в помощ на пострадалата от взрива продавачка“.

Който може, да помогне, а при онези – горните – прескачайте също от време на време.

За да им се посмеете…

----------------------------------------------------

ПОСТОЯННА ПРИПИСКА

(ще се появява под всяка публикация до оставката):

Протестите #ДАНСwithme не са за това кой ще дойде на власт, а за това, който и да дойде, да знае, че допусне ли сериозна грешка, трябва да си вземе шапката и да напусне политиката, иначе гражданите ще излязат на улицата и ще го изхвърлят оттам...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.