събота, август 17, 2013

„Нам не страшен серый волк…“ [1]

Нахлуването на автобусите с контрапротестиращи в София вчера – покрай всичко оставало – си беше чист опит за психологическа атака, за сплашване на протестиращите.

Когато ясно се видя, че протестите няма да стихнат и след отпускарският августовски сезон със сигурност ще върнат предишната си сила, след жалките опити за компрометиране, че протестите са платени (отначало от Тиквата, после от Сорос, отначало бяха платени всички, после само Асен Генов и един тесен кръг), които не хванаха отзвук сред протестиращите (провинцията я оставете, вече казах на едно място и ще повторя – революциите стават в столиците, а не в провинциите), след като не можаха да привикат в сенчести кабинети отбрани лидери, за да се договорят с тях насаме, след като не успях да вмъкнат сред протестиращите провокатори, които по един или друг начин да изкривят лика на протеста, на управляващите им остана да опитат още едно средство – сплашването.

Не случайно Местан намекваше за това, че могат да дойдат хора от провинцията.

Не случайно предния ден флагманът на контрите „Афера“ публикува материал, вещаещ апокалиптични събития („кървави мелета се готвят утре пред сградата на парламента“).

Не беше случайно и предупреждението на Агенцията за закрила на детето да не се водят деца на протестите, защото може да има опасност за тях.

Както не беше случайна и предварителната разгласа, че към София ще тръгнат автобуси с контрапротестиращи.

Номерът обаче не мина.

Докараните хора от провинцията не са футболни агитки, не са и платени мутри на „Атака“, готови да трошат глави на… без значение, на когото им посочат.

Затова на 15-ти написах във ФБ: „БСП щяла да кара с автобуси бузлуджанци при Народното събрание утре... Тези обаче са слаба ракия, ще си мислят, че пак са на екскурзия, та само им кажете "бау!" и ще се разбягат като пилци...“

И наистина: на тези чичовци от снимката, на които по всичко им личи, че са се озовали в небрано лозе, само едно „бау!“ им е достатъчно.


Но уплашени все пак има.

Само че не са протестиращите.

Вижте го този знаменит български депутат как се гуши сред полицаите попикан от страх.


Те се страхуват, а не ние!

Не може да ни уплаши сивият вълк.

Протестите #ДАНСwithme ще продължат и ще набират сила с края на отпускарския сезон и окончателното завръщане на депутатите на 4-ти септември.

И трябва да продължат до оставката.

Всичко друго е от Лукавия…

***

1.“Не се страхуваме от сивия вълк..“ – песничка от един стар мултипликационен филм.

----------------------------------------------------

ПОСТОЯННА ПРИПИСКА
(ще се появява под всяка публикация до оставката):

Протестите #ДАНСwithme не са за това кой ще дойде на власт, а за това, който и да дойде, да знае, че допусне ли сериозна грешка, трябва да си вземе шапката и да напусне политиката, иначе гражданите ще излязат на улицата и ще го изхвърлят оттам...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.