четвъртък, април 08, 2010

Пророк Кутев

Болшевиките, като всички последователи на една религиозна доктрина, обещаваща да вкара човечеството в рая (стига това човечество да запази стадно чувство, иначе го чака адът!), не могат да минат без пророчества и пророци.

Не са далече времената, когато генералното пророчество за „светлото бъдеще” (аналогия на рая) се възпяваше от витиевати поети и ни се навираше в лицето под път и над път от партийни агитатори от всякакъв калибър.

Болшевиките се славят и с нещо друго. Нищо старо не забравят и на нищо ново не могат да се научат. Липсва им капацитет.

Днес обаче генерални пророчества не минават, поради което се пускат в употреба по-дребни. А дребни болшевишки пророци - наспорил Господ.

В ролята на такъв се изживя и Антон Кутев. Казал бил той, че Божидар Нанев ще си отиде, и Божидар Нанев си отишъл. Сега казва, че след два месеца Симеон Дянков щял да си отиде, и е сигурен, че това непременно ще се случи.

Министър Дянков не ми е любимец, но когато червени болшевишки вещери от партия, провалили три пъти България за двадесет години (Луканов, Виденов, Станишев), надават пророчески вой, някак си ми идва в повече...


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.