вторник, януари 19, 2010

Пиши му, даскале, три!

Някога, когато някои родители все още не знаеха, че разни хитряшки мурафети и словесни заклинания не ми минават, често чувах: „Айде, даскале, пиши му едно три, няма да става професор, да върви там напред...”

Спомних си всичко това във връзка със случая Румяна Желева.

Нали била българка, та всички българи трябвало да застанат твърдо зад нея, да я подкрепят, та да стане еврокомисар, а ние (?!) да не ставаме за срам и резил!

Дрън-дрън ярина!!

Лично аз не заставам зад ничия явна некомпетентност и вопиюща посредственост, ако ще не в облика на българка да е изтипосана, ами на архибългарка.

Който не си знае урока – слаба оценка!

Та друг път да си имаме обеца на ухото: когато се отива на изпит, се отива с научен урок! Защото ако у нас пишат тройки по милост, на друго място просто ти завъртат двойката като едното нищо.

След което ти теглят шута да си налягаш парцалите в България. Където все още минават разни хитърпетровски шашмалогии и словесни формулировки от рода на: „Пиши му три – нищо, че не знае...”


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.