събота, септември 05, 2009

Бареков хваща попътния вятър

Бареков говори за полицейска държава.

Има ли учудени? Не би трябвало. Бареков винаги е движил платнохода си на фордевинд с управляващите.

А каква е ситуацията днес. Първо, Бойко Борисов не веднъж се е изказвал (къде по-пряко, къде по-завоалирано), че е необходимо „твърдо управление”. Второ, не малко нашенци също бълнуват за „твърда ръка”, без изобщо да си дават сметка за какво става дума. Получава се нещо като при онази история (поучителна, но не за всички) с Иван ІV Грозни (което ще рече: Страшни), когато жестокият цар се оттеглил уж от управлението, а народът хукнал с хоругви да го моли: „Върни се, Господарю, без тебе не можем”. И Иван се върнал. И създал най-кървавата може би институция в цялата човешка история – Опричнината.

Та Бареков усеща накъде подухва вятърът и бърза да опъне платната, за да го улови. При него празно няма. Ако ще марсианци да вземат властта у нас, и на тях ще им хване килватера, бас ловя!..


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.