вторник, септември 15, 2009

Стачка ли? Я пускайте кепенците!

Собственици на училищни лавки щели да стачкуват днес. Заради здравната наредба, която забранява да продават закуски, несъвместими с изискванията за здравословно хранене.

Ами да стачкуват. Или по-скоро направо да пускат кепенците. Не съм за първа година в училище, пределно ясно ми е с какви боклуци се тъпчат (буквално се тъпчат!) децата в училищните лавки. Лично аз винаги съм бил не за ограничаването им, а директно за тяхното затваряне. Е, сега ще стане.

Изобщо не ме трогва аргументът, че близо до училищата имало места, където се продавали същите „забранени“ закуски. Има, разбира се, но има и съществена разлика. Не са на една ръка разстояние.

А и по тази тънка логика аз ще взема да претендирам в училищната лавка да има студена мастика, каквато може да се намери в близкото до училището заведение. Което никак няма да е лошо. Ще сляза голямото междучасие до лавката, ще изплакна гърло…


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.