сряда, декември 31, 2008

Министър Гагаузов и за свирка не става


Строителният министър Гагаузов се произнесъл дълбокомъдро, че новият лидер на СДС Мартин Димитров трябвало да наблегне повече на колелетата на влака, а не на свирката. Това министърът направил по време на тържественото откриване на нов корпус в сградата на повереното му министерство. Нерде нов корпус, нерде Мартин Димитров, но явно министърът си има свои пътища на някаква непонятна за нас логика, по силата на която асоциира едното с другото. По тертипа на подобна логика (или преразказвайки свой сън) чухме преди време министърът да ни убеждава например, че проверяващите от ЕС в България казали, че „имаме невъобразим напредък” (цитатът е точен). Ама въпреки това ни спрели парите. С една дума: ние си го имаме невъобразимия напредък (тук ни идва да се тупнем с юмрук по гърдите и да изревем като Бай Ганьо: „Булгар!”), но лошите европейци ни прецакаха. И още подобни изцепки, гарнирани пак със същата недостижима за нас аргументативност и асоциативност. То бива, бива – ама бивол за курбан не бива. А министър Гагаузов май за нищо не го бива. Както казват хората: и за свирка не става. Така че няма какво да говори на Мартин Димитров за свирката.


Добавка: Жена ми ме смъмри: "Какви цинизми пишеш?". Казвам й: "Има такъв израз, народен: този и за свирка не става! Иде реч за най-обикновена свирка, от върбова клонка например." "Ама сега означава и друго" - упорства тя. "Е - отвръщам, - който какъвто му е манталитетът, така да го разбира".


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.