вторник, декември 30, 2008

Станишевото правителство пак се нахвали за наша сметка

Немският вестник “Ханделсблат” отново излязъл с притурка за България - на цели дванадесет страници, цветни, според "Дойче веле". Там премиерът Станишев, който допреди скоро време ни уверяваше, че в България няма да има криза, този път заявява, че страната ни е "добре подготвена за международната финансова криза" (значи - все пак криза ще има!) и че "борбата срещу организираната престъпност напредва" (някой да помни изобщо да е започвала?). Научаваме също така, че "чрез бруталното въвеждане на добри и коректни практики" (който разбере, ряпа да яде!), министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова има желание да подобри имиджа на страната ни. А Миглена Плугчиева е наречена "нова сила" (брех, мама му стара, нали беше "желязна лейди"!), която “с германско старание следи правилното усвояване на европейските фондове за България” (че след като ни ги орязаха, остана ли нещо за следене?). И много много други прелести от България можело да се намерят там.

Дето има една песен на Далида и Ален Делон: "Paroles, paroles" ("Думи, думи"). А тук - и цветни картинки.

Но всичко това нямаше изобщо да прави впечатление (като умре циганката, която те хвали, почваш сам да се хвалиш!), ако не беше фактът, че публикацията е платена. И, естествено, нито Станишев, нито някой от правителството е извадил парите за нея от джоба си. От нашия джоб са! Хвалят се, нехранимайковците, за наша сметка, а всички си знаем колко са за хвалене!! Как в такъв случай да не ги наречеш гьонсурати?!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.