понеделник, ноември 04, 2013

Плява

Чета изключително много текстове покрай студентските бунтове, защото винаги съм смятал, че човек трябва - шаблонно казано - да опипва постоянно пулса на времето.

Дори нарушавам често правилото да не чета форуми.

Та, ходейки по текстовете, попадам на доста смислени неща, но срещам и удивително много плява.

Вчера надникнах например в един форум, макар и от чисто практически интерес: исках да разбера откъде мога да си намеря значка със символа на Ранобудните студенти.


А там като се заточила една дискусия за вдигнатия юмрук, ум да ти зайде.

Едни виждат в него комунистическа и болшевишка подплата, вадят снимки на юмрук, придружен с червени звезди и с надписи „Рот фронт“, показват фотоси на Мусолини и Чавес с вдигнати юмруци, с една дума – не искат юмрука.

Други пък го защитават: не по-малко самоотвержено.

С една дума – кипи безсмислен труд.

Същевременно предната вечер (онзи ден) имаше едно изключително интересно обръщение на професор Кобаяши към студентите, а същата вечер (вчера) предстоеше не по-малко интересна дискусия в 272 аудитория за мафията и медиите.

Ако горепосочените форумци се бяха постарали да разпространят видеото с обръщението на японския философ и/или съобщението за предстоящата дискусия, вместо да разглаголстват що е юмрукът и има ли той почва в обхвата на студентските протести, щяха да бъдат много по-полезни и за хората, и за каузата, че и за себе си.

Четох, четох, а накрая, ядосан, наруших другото си правило да не участвам във форумни спорове и написах: „Хайде сега - юмрукът им пречи на някои... Вие какво искате, пишка ли да нарисуват?“

Исках да напиша „надървен к..“, ама нали съм възпитан (?), смекчих малко изказа…

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.