понеделник, ноември 25, 2013

Съответствия

Следих вчера изкъсо събитията в Украйна.

И ми направиха впечатление няколко неща.

Янукович, вместо да излезе с някакво адекватно изявление за създалото се положение, се покри вдън гори Тилилейски.

В Туитъра една украинка написа: "Янукович - криса! Хоч би виступив зі зверненням! А він ховається, підлота! Ганьба!!! (Янукович е плъх! Поне да беше направил обръщение! А той се крие, подлецът! Позор!!!)

Също като наш Пацо.

Властите и там като у нас явно се затресоха от страх и веднага хвърлиха срещу протестиращите съответниците на нашите робокопи – полицаите от подразделение „Беркут“.


Излязоха много млади хора със саморъчно направени плакати.


За разлика от ректора Софийския университет обаче ректорът на Киевския беше заедно със своите студенти на площада и това е май единственото отличие, което видях със ставащото у нас.

Появи се незабавно контрапротест, съставен от пенсионери и футболни хулигани.


Плъзнаха веднага слухове, че протестиращите са платени, а протестът е политически, все едно решението да се спрат преговорите с Евросъюза не е политическо, а е търговско-зарзаватчийско.

Протестите в Украйна получиха широка международна подкрепа и то не само от украинската диаспора: паметникът на Тарас Шевченко в Прага още вчера понесе символите на протеста.


И като последно, в хаштага #євромайдан се установиха постоянни тролове като нашенския Martin Marprelate в #ДАНСwithme, за да внесат малко веселие сред напрегнатата обстановка.

Съответствия, които няма защо да ни учудват.

Днес ние и украинците се борим за едно и също нещо: да се отскубнем от лапите на Путиновата мафиотско-олигархична система на управление, а срещу нас са тези, които искат да ни оставят в досегашното блато на крякащите заедно с кремълския монарх раболепни жаби.

Затова, да си го кажем направо, заедно с киевчани:


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.