сряда, септември 07, 2011

Копривщица, 2011 г. - филм

Най-сетне завърших монтажа.

И сега, като добър българин, иде ред да помрънкам.

Първо, наложи се да направя две части, а исках да е само една.

Но се оказа, че едната камера (трябваше да използвам две, акумулаторът на първата не можа да покрие цялото време) е снимала във формат 3:4, а другата – на широк екран (16:9).

Нямаше как да съгласувам двата формата, затова частите са две (освен това първата част трябваше да я разрежа на още две, за да мага да я кача в Мрежата – превишава с 5 минути времето, изисквано от Dailymotion; иначе на диска е цяла).

Неопитен съм в снимането на дълги неща и точно от такъв вид, затова много моменти не са добре представени, а някои изобщо са изрязани.

Съжалявам за отрязаното на половина изпълнение на поета Димитър Милов, но точно тогава трябваше да сменя едната камера с другата.

А в началото на изпълнението на Мариана Дафчева, поетеса от Асеновград, една коза (на два крака) ми блъсна с лакът камерата и я изключи; докато я включа отново, цялото изпълнение, уви, пропадна; за което също много съжалявам.

Има много дефекти в целия филм (част от глави в кадър, говор на хората наоколо и други разни), някои от които съм маскирал по-успешно, някои не.

Надявам се догодина да се представя по-добре, поправяйки повечето от допуснатите тази година грешки.