понеделник, ноември 24, 2008

Пропускът на Станишев или Къде е другарят Ленин?


Гледам, гледам корицата на Сергей-Станишевото произведение и недоумявам. Няма го другарят Ленин!!! Пропуск голям, нечуван, почти кощунствен! Нали едно време социалистите, когато не бяха още социалисти, а комунисти, с неговото име лягаха, с неговото име ставаха. А когато беше стогодишнината от рождението му, така ни бяха проглушили ушите с Ленин по радиото и телевизията, че хората се страхуваха, както се казваше в един виц, и ютиите да си включат - да не почнат и те да викат: "Ленин! Ленин!! Ленин!!!"

А сега - няма го! Пропуснал го е другарят Станишев. Но да се надяваме, че при второто и в следващите издания на книгата пропускът ще бъде поправен. И другарят Ленин няма да ни стряска с липсата си. А някъде там, по-назад, до автора, може да се намери място и за овчарчето Калитко. Двамата тъкмо ще си бъдат лика и прилика!..


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.