понеделник, ноември 03, 2008

Добра идея, но…

Идеята да се забрани с министерска наредба продажбата в училищните лавки на нездравословна храна е повече от похвална, въпреки че много отдавна би трябвало да бъде поставена на дневен ред. Но нека да не бъдем чак толкова придирчиви. По-добре късно, отколкото никога (както казал един, когато дошъл на гарата и разбрал, че влакът му е заминал).

Всеки ден пред лавката в училището, където работя, ставам свидетел на голямото лапане (направо се изкушавам да кажа плюскане, но да не повтарям Марко Ферери) преди всичко на това, което бъдещата наредба ще се опита да забрани: какви ли не сладкарски и тестени изделия, чипсове-мипсове, зрънчовци-мрънчовци и… бедна ни е фантазията. Цитирам медицинската сестра: „Имаме все повече и повече деца с наднормено тегло…” След което няма какво да се добави.

Освен да кажа защо по-горе написах, че наредбата „ще се опита да забрани”. Ами просто защото съм се нагледал на (и понастоящем гледам) много наредби, които са факт, но никой не ги спазва. Дали ще се спазва и тази?

П.П. Мен ако ме питат, в училищата изобщо не трябва да има лавки. А децата няма да останат гладни. Няколко сандвича от къщи в раницата и – въпросът е решен.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.