вторник, май 15, 2018

Микро и макро лъжи

Вероятно мнозина са видели това съобщение, което се появи в интернет пространството, по специално - във Фейсбук.


Връзката от него обаче не отвежда до никаква новина, а до следната задънена страница.


Оставяме настрани цялата гнусотия на всичко това.

Защото все пак сме обявили, че тук ще става дума не за гнусотията, а за лъжата.

А в случая имаме само една микро лъжа.

На която изобщо не трябва да се учудваме.

Защото как няма да има микро лъжи, когато поголовно се лъже на високо държавно (макро) равнище.

Бойко например ни проглуши ушите, че е дупе и гащи със западните лидери, а Георги Марков добави към това как Макрон му викал „мон шери“.

Вярно, вика му и наскоро му каза (перифразирам дипломатическия език на Макрон на обикновен): „Мон шери, ние вървим напред, а вие, като искате да гниете в блатото, гнийте си!“

И, при вида на този явно спукан балон за всеобхватната любов на западните лидери към него, Бойко реши да прекрачи цял океан и започна да разправя как Доналд Тръмп му изпратил „топло и мило писмо“ (точен цитат!), с което го канел да обсъдят проблемите на Западните Балкани.

Ако някой прави класация за най-тлъста лъжа на годината, тази направо да я слага отсега на първо място.

Защото само пълен дебил може да повярва, че Тръмп си няма други играчки, та се е засилил да си играе на Западни Балкани заедно с Бойко!

Ergo:

Лъже се най-безобразно на макро равнище, ето защо не трябва изобщо да се чудим, че ни лъже някакво си мършоядно сайтче, което е решило да натрупа малко повече посещения на гърба на една човешка трагедия…

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.