понеделник, март 23, 2015

В един и същи строй


“Ако в Германия някой дори би гъкнал такива неща, каквито понякога говорят Путин, Миронов, Жириновский, Дугин, Залдостанов и други подобни особи; ако някой там би поискал да проведе сборище от типа на това, което се проведе на 22 март в Санкт Петербург в хотел Holiday Inn, то (1) това би предизвикало международен скандал и ужас, а (2) „виновниците за тържеството“ биха се отправили към затвора.

Искат или не искат това, на тези рашисти-неофашисти ще им се наложи да разделят съдбата на своите „събратя“ в Германия от 1945 година, когато в Русия най-сетне дойде такъв ден. Е, на териториите, които някога са били Русия.“

Когато прочетох тази кратка бележка на Слава Рабинович, която преведох за вас, си спомних, че у нас има един Български антифашистки съюз, подразделение на БСП.

И се запитах: няма ли този Съюз да се възмути от това, че на споменатото от Рабинович неонацистко сборище присъстваха представители и на българската партия „Атака“?

Запитах се, разбира се, реторично и иронично.

Българският антифашистки съюз няма да се възмути.

Защото в момента БСП и „Атака“ са като дупе и гащи.


Нищо чудно заедно да протестират срещу решението на Плевнелиев да не се нареди на 9 май рамо до рамо с военнопрестъпника Путин.

Комунисти и фашисти в един и същи строй.

Впрочем, това вече го е имало…

Съветски офицер в дружески разговор със свои немски колеги преди да отпразнуват със съвместен парад в Брест подялбата на Полша.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.