събота, май 01, 2010

Крадливо племе

Крадливо племе са това болшевиките!

И най-обичат да откраднат нещо, което по принцип няма нищо общо с тях, и да си го припишат за свое.

Като 1 май.

Не, нямам нищо против Ден на труда.

Ама какво общо има с него БСП?

Защото ето ви един пролетарий, един „парий презрян“, както се пее в „Интернационала“. Специалист по съветски военни униформи и работил досега единствено като министър-председател. Много се е отрудил горкият, жив да го оплачеш.


Ето ви и една пролетарка, „робиня на труда“, пак според горепосочената песен. И тази се е преработила, както виждате от снимката, захарлачила се е от труд, направо се е стопила.


Всеки би могъл да продължи списъка с още имена на знайни знатни пролетарии, но на мене тези двамата са ми достатъчни като крадци, присвоили си празник, който няма нищо общо с тях и тяхното битие.


P.S. Преди да напиша този текст, прочетох в "Gazeta Wyborcza" за първомайското шествие в Катовице. Шествие на бездомни и безработни, без червени знамена, петолъчки и шкембести болшевики начело. Ама Катовице е в Полша, не в България.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.