събота, октомври 18, 2008

Гьонсуратрък

За сериозна опасност, грозяща обществото, предупредил по време на Четвъртия национален конгрес на НДСВ лидерът на партията Симеон Сакс Кобург и Гота. И тази опасност се наричала безогледен популизъм. Вервайте му, хора, той ги разбира тези работи, как иначе, ако не ги разбираше, щеше на времето да обещае, че под мъдрото му ръководство ще се оправим за 800 дни, а после да се направи, че изобщо не е ставало дума за подобно нещо.

На същия конгрес пък премиерът Станишев се изповяда, че се е учил от Симеон на мъдрост и държавническо отношение. Може и така да е, защото у лидера на НДСВ държавническата мъдрост е толкова изобилна, та чак прелива. Наистина трябва много, ама много, държавническа мъдрост, за да налапаш 4500 декара държавни гори, след което да се ослушваш по въпроса за връщането им, докато в същото време Държавната агенция по горите се кани да заведе срещу тебе съдебно дело за надвзетото.

По едно обаче Станишев и Кобурга наистина си приличат. По гьонсуратлък. Дали някой от някого го е учил или просто това си им е и на двамата дар от Бога, не е толкова интересно.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.