четвъртък, октомври 29, 2015

Общинският съвет на община Ихтиман

Ето следващият резултат от местните избори в община Ихтиман, най-важният според мене.

Това е разпределението на мандатите в Общинския съвет:

ПП „ГЕРБ” – 8 съветници

„БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ” – 3 съветници

СЪЮЗ НА ДЕСНИТЕ СИЛИ – 2 съветници

„НАРОДЕН СЪЮЗ” – 2 съветници

„ЕВРОРОМА-ДПС” – 2 съветници

Общинската избирателна комисия е обявила за избрани следните общински съветници (дадени са по азбучен ред; в последствие могат да настъпят някои промени поради заемане на длъжности, несъвместими с длъжността общински съветник, както и поради отказване на някои от избраните да заемат съответната длъжност):

ПП „ГЕРБ”

1. Даниела Георгиева Митева

2. Димитър Станев Янков

3. Иванка Георгиева Пелтекова

4. Илияна Ангелова Калковска

5. Любомир Ангелов Рудаков

6. Николай Лазаров Начев

7. Светослав Христов Пашунов

8. Тони Петров Кацаров

„БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ”

1. Даниел Кирилов Йорданов

2. Иван Бориславов Вуков

3. Маргарита Иванова Петкова

СЪЮЗ НА ДЕСНИТЕ СИЛИ

1. Иван Христов Милчев

2. Тодор Благовестов Андреев

„НАРОДЕН СЪЮЗ”

1. Борислав Илиев Чадаров

2. Стефан Ангелов Патъров

„ЕВРОРОМА-ДПС”

1. Борис Николаев Аргиров

2. Васил Бориславов Петров

Съответните резултати дават основание да се направят два съществени извода.

Първо, изваден е от местното управление „вечният“ господин Димитър Бонев, започнал преди време като кмет на общината и завършил като „златно пръстче“ в предишния Общински съвет.

Sic transit gloria mundi – това мога да кажа само и жив ще съм да видя следващите „вечни“ господа (върнете дванадесетина години назад и ще ги разпознаете), които след време също ще изпаднат от каруцата, защото нищо вечно няма, но те това не го знаят.

Второ, при по-предния мандат „Евророма“ имаше четирима общински съветници, при предния – трима, а сега са двама, което говори, че приказките как „след време ще ни управлява кмет-циганин“ са пълна глупост, което – между другото – винаги съм го подчертавал.

Би могло да има и трето, за БСП, но там нещата са видими и за слепите – бавно затихващи функции до пълна умирачка след петнадесетина години.

Извън всичко това се радвам много, че господин Стефан Патъров, за когото и за чийто екип гласувах, има представителство в Общинския съвет и се надявам, че няма да ме накара да съжалявам за гласуваното от моя страна доверие.

А аз като избирател не искам много: работа за хората (а не за "наши хора"), и – ужасно държа на това! – отчетност до ПЪЛНА ПРОЗРАЧНОСТ (а не празнодумни хвалби) по време на целия четиригодишен мандат, с посочване не само на успехите, но и на провалите.

Защото подготовката за следващите избори започва от края на тези…

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.