събота, юли 10, 2010

Исус Христос - плейбой

Португалската версия на „Playboy“ помести на обложката на юлския си брой провокационна снимка, на която е представен Исус Христос, прегръщащ татуирано разголено момиче.


В броя има и други, не по-малко скандални снимки, например Христос, който гледа две момичета, занимаващи се с лесбийска любов.

Снимките според замисъла на редакторите от Лисабон трябва да почетат паметта на починалия писател Жозе Сарамагу, автор на скандалния роман „Евангелие от Исус“.

Жозе Сарамагу е португалски писател, лауреат на Нобелова награда за литература през 1998 година. Той почина 87-годишен на 18 юни. Романът му „Евангелие от Исус“ е преведен на всички европейски езици. Църквата го нарече „пасквил на Новия завет“, защото Исус в книгата е изобразен като човек с всички присъщи на хората съмнения, желания и грешки.

Ръководството на централния офис на списанието реагира остро на португалския брой и обяви за процес на прекратяване на договора си с португалското издателство.

От друга страна специалисти в областта на рекламата смятат, че списанието ще използва скандала за привличане на внимание и извличане на ползи. По подобие на случая с Лари Флинт, издателят на порносписанието „Hustler“, и скандалната му снимка, на която е представен разпънат между две женски бедра.

Прокрадват се дори съмнения за нарочна провокация, тъй като списанието, което успешно обединява на страниците си еротика, сериозни журналистически разследвания и забележителни художествени текстове, е влошило през последните години финансовото си положение.


По „Газета.ru“.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.