сряда, юни 05, 2013

Лъжата и балъците

Изрезката е от сайта на фашизоидната телевизия СКАТ.

И ако някой все още се чуди кой стои в дъното на разпространяваните простотии за задължителни ЗИП-ове по майчин език, вече да не се чуди.

Но и да не си мисли, че този там Костадин Костадинов не е наясно, че правителството НЕ МОЖЕ "да въведе задължително" какъвто и да е ЗИП за когото и да е, защото ЗИП-ът може да е задължителен, но - преди да стане такъв - е ИЗБИРАЕМ – за да има ЗИП по даден предмет, трябва повече от половината ученици от един клас да представят подписано от родителите си заявление за такъв ЗИП - първо, а след това педагогическият съвет (всичките учители в училището) да приемат с мнозинство влизането му в училищния учебен план - второ.

С една дума – дали ще има ЗИП по даден предмет (включително и по майчин език) е вътрешноучилищен въпрос, индивидуален за всяко училище и за всеки клас поотделно, а не въпрос на правителствено разпореждане.

Та горепосоченият Константинов е много наясно с тези неща, не си въобразявайте, че не е.

Само че като истински последовател на доктор Гьобелс знае, че една лъжа, повторена няколко пъти, се превръща в истина.

За балъците, разбира се.

А те, оказва се, не са никак малко…

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.