четвъртък, февруари 18, 2010

На живо (On Air)

Най-сетне успяхме да осъществим с децата една мечта. Да пуснем интернет камера, която да предава моменти от живота в училището.

Преди опитвахме разни допотопни начини, черпейки информация (полезни съвети) от интернет, но напук на всичко не се получаваше нищо, въпреки че следвахме съветите стъпка по стъпка.

Сега осъществихме проекта с USTREAM. Не зная откога работи това чудо, но попаднахме на него съвсем скоро.

Камерата ще се включва по принцип през първото междучасие и ще спира да излъчва в 14.15 часа. Без събота и неделя. Излъчванията ще са преди всичко от моя кабинет, от компютърния кабинет и от двора на училището, когато се стопли времето и могат да се отворят прозорците. Може да има и варианти, щом купим по-дълъг удължител, но засега разполагаме само с двуметров.

За съжаление, когато излъчването прекъсне по време на час и не се възстанови само, няма да го има до междучасието, когато ще го подновим, защото по време на часовете няма как да следим емисията.

Днес мислихме да опитаме и със звук, но не открихме къде сме забутали микрофона. Обаче, както е казал народът: „Трай, бабо, за хубост”. Има време и за това.

Излъчванията ще могат да се следят на три места:


1. На сайта на ОУ „Христо Смирненски”, село Вакарел - http://xoomer.virgilio.it/pavelnik/U/Hs.htm
2. На адрес - http://www.ustream.tv/channel/pavelnikolov (има и чат, ама няма да има кой да чати). Ако някой все пак остави някакво съобщение, няма да му се сърдим.
3. На този блог.


Качеството няма да е най-добро, но от една уеб камера не можем да изстискаме повече.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.