сряда, ноември 04, 2009

Грипна ваканция

Паниката е страшно нещо. А когато се подклажда и от медиите, особено в страна, в която властва почти железният принцип „Има го във вестника, значи е вярно”, резултатите не закъсняват.

Точно затова сега съм в грипна ваканция.

Началото на зимата надникна иззад баира и доста училищен народ се разкашля, разкиха и разсополиви. Моя милост също – адаптирам се към каране на велосипеда в студа. Нищо ново и никой нямаше да обърне особено внимание на това, ако не беше паниката около свинския грип. В резултат от която, кихне ли детето в къщи – остава да пази топлата стая.

И това обаче щеше да отмине. Но онзи ден гръмна бомба. По Вакарел се разнесе слух, че при нас има ученик, болен от свински грип. Още на часа някои родители дойдоха и си прибраха децата у дома, макар и здрави. Вчера надхвърлихме границата от 30% отсъстващи. Отсъстващи, а не болни от грип (?). И ето ни във ваканция.

За децата радост. За много от учителите - не. Защото това означава препускане после през пропуснатия учебен материал, което бие върху качеството на преподаването и обучението.

Аз пък се чудя друго. Догодина каква грипна епидемия ще бъде измислена? Имаше пилешки грип. Сега има свински грип. Защо тогава да няма маймунски грип? Някак си по-близко и по-родствено звучи.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.