неделя, юни 28, 2009

Гей парадът

Е, рекох, че ще отида да го видя това чудо гей парада, дето предизвика толкова много предварителни емоции, и отидох. Сборният пункт беше ограден, имаше доста полицаи и охранители. Иначе пускаха „зад кордона” срещу представяне на лична карта.


Вътре раздаваха разноцветни каски.


Дали като предпазна мярка, или бяха някакъв символ, така и не попитах. От тези, които ми предложиха, бяха останали само бели и жълти (сини нямаше!), така че взех една жълта. Господин И обаче беше успял да се сдобие с червена. Късметлия!


Драго ми беше да се срещна с него и да си поговорим. За това, за онова, за… политика. Почти като при Мирча Кришан: „за това, за онова, за… краставицата”. За съжаление бързаше. Аз обаче разполагах със свободно време в излишък и продължих със снимките. Имаше чужденци.Балони също.


За снимащото братство – рай!


После шествието тръгна.


Полицията и охраната си бяха на мястото. Впрочем, много от хората отстрани по тротоарите и от прозорците махаха дружелюбно на пъстроцветното и весело множество.


Дочух, разбира се, и няколко груби подвиквания, а далеч встрани мярнах един мъжага да демонстрира орангутански манталитет, вирейки среден пръст (нали знаете: който не може да вири друго…). За такива имаше специален транспарант, макар че бяха плачевно малцинство.


Последната снимка, която направих, беше тази.


Малко след това установих, че капачето на апарата ми се е отворило и акумулаторите са изпаднали. Върнах се след края на шествието да ги търся и даже ги намерих, но – уви! – колите ги бях сплескали и направили негодни.

Не съжалявам обаче. И сега мога да кажа: на гей парад като на парад! Нито някой ме ухапа, нито някой ми натрапи нещо, нито ме накара да мисля по-различно от преди. Цветно, весело, забавно. Догодина, живот и здраве, пак ще отида!


Добавка от 28 юни: Току-що прочетох във фашисткото интернет изданийце "Altermedia България" следното: "Всеки, който искаше да се придвижи до “Моста на влюбените” бе претърсван..". Абсолютна лъжа, на пропусквателните пунктове изобщо не претърсваха, ама тези добре са усвоили уроците на доктор Гьобелс...


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.