събота, ноември 27, 2010

Не подарявайте на Путин животни

Валерия Новодворская и Константин Боровой

Превод от руски: Павел Б. Николов



Валерия Новодворская: От известно време стана така, че всички подаряват на Путин някакви твари. Е, когато му подариха крокодил, разбираемо е – хармонират си. Нека в басейна на Путин плува крокодил – гарван гарвану окото няма да извади.

Но аз съм силно възмутена и загрижена, когато му подаряват някакво невинно същество. Ето, в България му подариха чудесно голямо куче, което прилича много на санбернарче или на московско куче пазач. То виси едно такова – меко, с дълги уши, с лапички. И даже не може да възрази. И го влачат на Путин, както някога му завлякоха Кони. С какво се е провинило нещастното животно?

Така че искам да се обърна към разните чуждестранни дейци – не подарявайте на този нечовек представители на живата природа. Не трябва да му се поверява живо същество. В никакъв случай, съжалете невинната твар. Това просто е нещо като людоедство. Как може да се поверява на този тип след Беслан, след „Норд Ост“, на този злобен трол – как може да му се поверява невинно животно, което изобщо не може да се защити?

Константин Боровой: Той се разпорежда със сто и четиридесет милиона, пряко се разпорежда със сто и четиридесет милиона.

Валерия Новодворская: Е, те сами са му се подарили.

Константин Боровой: Не всичките, надявам се.

Валерия Новодворская: Освен нас.

Константин Боровой: Освен много още, наистина.

Валерия Новодворская: И още двадесет процента.

Констонтин Боровой: Да. Ако той има такава необходимост и възможност – да се отвлича за малко с животни и през това време в затвора се окажат по-малко хора като Ходорковски, и деца, унищожени от нашите войски, и така нататък – толкова по-добре.

Трябва да се работи над характера.

Валерия Новодворская: Смятам, че всички зелени трябва да се надигнат срещу това да му се подаряват животни. Нека зелените се заемат с този проект.

Константин Боровой: Лерочка, за съжаление зелените са също като момчетата, които се надигнаха срещу Кашин и се обръщат към президента и МВР с молба да разследва и намери убийците.

По същия начин и зелените се обръщат към президента и министър-председателя с молба да решат едни или други въпроси на химкинската гора и така нататък. Всички те са сервилни до неприличие. Затова да се обръщаме към зелените…

Беше време, когато те се съпротивляваха на КГБ – през 1991 година. Аз помагах на „Гринпийс“, извикаха ме в началото на годината в КГБ и ми казаха, че помагам на шпионската организация „Гринпийс“, а аз ги пратих по дяволите. Тогава имаше такава възможност.

Валерия Новодворская: Значи ти, както изглежда, не си излизал от КГБ?

Константин Боровой: Нещо повече, по молба на Бакатин даже прочетох лекция, но това вече след победата на демократическата революция. Пред ръководството на КГБ. По-постни муцуни не съм виждал – бяха дошли, така да се каже, да отметнат случая и ме изслушаха. Лекция за демокрацията и пазарната икономика.

Валерия Нонодворская: Боже мой, след това те се юрнаха да делят бизнеса!

Константин Боровой: Да, всички те [неразбираемо] разграбиха…

Валерия Новодворская: Напразно си им чел тази лекция.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.