четвъртък, юли 13, 2017

Още една конспиративна теория

Всякакви конспиративни теории има - за еврейския заговор, за масонския заговор, за еврейско-масонския заговор, за масонско-еврейския заговор, за „дългата ръка на ЦРУ“ (по времето на соца, че и сега), за илюминатите, за рептилиите, за Сорос, за кемтрейлсите и прочее.

Една част от тях са категорично оборени в сериозни анализи (като например книгата „Благослов за геноцид“ на Норман Кон, която доказва категорично фалшивата същност така наречените „Протоколи на ционските мъдреци“ и несъстоятелността на мита за еврейския заговор), а останалите са толкова инфантилни, че не си струват изобщо загубата на време да бъдат коментирани.

И това, че някои вярват в тях, какво да направиш – глупостта ходи по хората, не по гората.

А в духа на последните събития няма да е лошо да посочим още една конспиративна теория, широко размахвана у нас: управляващите нямат интерес от това циганите да ходят на училище и да се образоват, защото така – като са необразовани - по-лесно им купуват гласовете по време на избори.

Това обаче – питаме се тогава - означава ли, че ако циганите са образовани – колко да са образовани, да речем например, че всичките имат средно образование – няма да си продават гласовете за пари?

Ако някой твърди, че е така, просто не е в час.

Защото каква работа има тук образованието?

Всички ние всъщност, с образование и без образование, си продаваме гласовете по време на избори – всеки с различна мотивация (едни например за бъдеща средна заплата от 1500 лева и средна пенсия от 900 лева, аз – за бъдеща България на европейско равнище и така нататък).

Е, мотивацията на циганите е пари на ръка, но това е, защото просто са по-земни и по-практични (не ги интересува светлото бъдеще, а светлото настояще).

И – като погледнем в крайна сметка, образованието на целокупния наш народ – а целокупният наш народ не е с незавършен четвърти или пети клас, нали? - изобщо не го спира (от Кобурга насам) да избира и преизбира все едни и същи некадърници, които разсипват и доразсипват държавата.

А неприбирането и отпадането на циганите от образователната система има съвсем просто обяснение: още от много стари времена тази задача е джиросана изключително на учителите (да ходят по калта на циганските махали и да ги псуват и да им се подиграват циганите), а институциите, на които точно това трябва да им е една от основните задачи, само си чешат онова, което си имат за чешене.

И естествено – резултатът е този, който го виждаме, без всякакви заговори и конспирации.

А сега с обявената „магистрала на знанието“ чакам да видя как социалните работнички ще изпълзят иззад бюрата си и ще тръгнат с кокетните си обувчици по калта на циганските махали.

Чакам, но не съм религиозен човек и в чудеса не вярвам…

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.