петък, март 22, 2019

Стари снимки от една далечна война

Който ме знае отдавна, знае също така, че имам слабост към интересни снимки от стари времена.

Този интерес ме караше някога да се ровя по най-различни книжни албуми, шкафове, сандъци и кашони, а днес – в множество електронни албуми, разхвърляни къде ли не из интернет пространството.

Един от тези интересни албуми е The Library of Congress, където можете да видите какво ли не и кого ли не – от мадам Кюри с двете ѝ дъщери до някоя неизвестна, но апетитна бродуейска танцьорка.

Интересен раздел от този албум е Civil War Faces, който съдържа 1 225 снимки от времето на Гражданската война в САЩ (1861-1865) – виждаме привърженици и на Съюза, и на Конфедерацията (ама нашите хора от Севера са повече все пак!).

Тук съм подбрал само няколко снимки, такива, от които можем да се запознаем с най-различни униформи и въоръжения, а който иска повече – да отиде на горните адреси (там има и най-подробни обяснения за всяка снимка поотделно).



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.