сряда, юни 13, 2018

Фредерик Ремингтън

Фредерик Ремингтън (1861-1906) е американски художник, илюстратор и скулптор.

Като дете се увлича от лова и ездата, започва също така да рисува много отрано, включително и въображаеми неща. Учи в училището по изкуства към Йейлския университет, но по това време се интересува повече от футбол и бокс. След смъртта на баща си се връща у дома, скоро обаче заминава на запад и става предприемач в град Канзас сити. През 1884 година се жени за Ева Кейтън и учи в Студентската художествена лига в Ню Йорк (Art Students League of New York). Започва да рисува илюстрации за издателства, публикуващи книги за Дивия Запад. Много от ранните му произведения са публикувани в списанията Collier’s Weekly и Harper’s Magazine.

Въпреки че Ремингтън е известен като художник, чиито произведения са посветени на Дивия Запад, той прекарва там не повече от два месеца. Успехът му обаче се дължи на това, че успява да пресъздаде облика на региона и на неговите обитатели в незасегнат от цивилизацията вид. Ремингтън е приятел на писателя Оуен Уистър, чиито произведения също са свързани с Дивия Запад.

През 1898 година Ремингтън става военен кореспондент и отразява събитията по време на Испанско-американската война. Едно от задълженията му е да прави илюстрации за Уилям Рандолф Хърст, „бащата“ на „жълтата преса“.

Ремингтън злоупотребява сериозно с алкохола, но умира на 48 години не от това, а по време на операция за отстраняване на апендикса. (Превод от руски: Павел Николов)

Следват някои произведения на Фредерик Ремингтън, повечето от които са в „движеща се“, динамична форма.



А на края едно малко филмче за скулптора Ремингтън.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.