четвъртък, октомври 16, 2014

Реформи ли?

В общи линии досега не съм се разочаровал от тези, за които съм гласувал (местните избори оставям настрани, те са малко по-друга бира).

Реформаторският блок вчера също не ме разочарова.

Отиде при ГЕРБ с конкретни предложения, целящи реформи в съдебната система и демонтиране на системата #КОЙ, иначе казано – приключване с досегашното мафиотско сливане на държавното управление с бизнеса и правната система.

На излизане вчера обаче голямата бяла птица Цецка Цачева рече, че преговорите не можели да продължат, защото РБ няма „ясен юридически статут“ (каквото и да означава това).

Другата голяма бяла птица Румяна Бъчварова натърти, че не знаела с кой точно политически субект разговарят (каквото и да означава това).

Цели седем часа им трябваше и на трите големи бели птици, за да вдянат, че някой нямал юридически статут и че не знаят с кого точно разговорят (което за тях може и да е постижение).

Това в кръга на майтапа, разбира се.

Иначе нещата са пределно ясни: за Боко Тиквата преговорите означават „на ви три министерства“ и ме оставете да режа ленти и да си ходя по телевизиите, за да ме видят хората колко съм велик.

Реформи ли?

Това пък какво е…

ЗАБЕЛЕЖКА: "Голяма бяла птица" горе в текста не означава "лебед".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.