СЛУЖБОМЕР

сряда, юни 26, 2013

За Иван и Радан

Ако някой си е мислил, че с оттеглянето на Иван Костов от политиката нападките срещу ДСБ ще престанат, дълбоко се е лъгал.

Защото въпросът изобщо не е в Иван Костов.

Да го има или да го няма.

Въпросът е да го няма истинското дясно.

Тъй като истинското дясно казва, че за да постигне някой нещо, трябва да е предприемчив и работлив.

А „народът“ не иска да е предприемчив и работлив.

„Народът“ иска да яде, да пиè и да е….

Останалото, ако може – някой да му го дава.

В колкото се може по-голямо количество.

И ако не му го дава, то поне да му го обещава.

Та сега на мушката е Радан Кънев.

Виждате ли, вика един, той е същият като Иван Костов.

Ами като Иван Костов ще бъде, бе байо!

Ти какво искаш – като Сергей Станишев ли да е…

1 коментар:

  1. Моите уважения, господин Николов, вие докоснахте най-големия проблем на България и на целия Запад - широко разпространения паразитизъм в нашите страни дължащ се на социалната държава. Ако държавата беше малка, тоест не-социална, ние нямаше да имаме сегашния проблем с олигархията. Ако дъражвата не беше социална, работещите в България щяха да са 3 - 3.5 млн души вместо сегашните 2.2 - 2.5 млн души и всички щяхме да сме много по-богати. Ако през последните 23 години се занимавахме повече с това как да работим и произвеждаме много, вместо с това, как да разпределяме малкото, вече щяхме да сме една успяла и благополучна държава като Сингапур, Южна Корея и други. Тъй като потребяващите прослойки са по-многобройни от производителните прослойки, то е ясно, че при всеобщи избори първите ще вземат решенията, докато вторите ще бъдат сведени до ролята на безгласни бачкатори, които са с отнети права над плодовете на труда си (В България се отнемат 42%). Олигархията е само следствие от това, че в България се уважава не труда, а преразпределянето и присвояването на чужд труд. Няма друг начин България да се замогне освен с работа и предприемчивост. Властта в България трябва да се вземе от работниците и предприемачите, а тези които живеят на техния гръб да се научат поне да казват "благодаря".

    ОтговорИзтриване

Анонимни потребители не могат да коментират. Простащини от всякакъв род ги режа като зрели круши! На коментари отговарям рядко поради липса на време за влизане във виртуален разговор, а не от неучтивост. Благодаря за разбирането.